Regie

Verschillende regisseurs vertellen hoe zij het vak hebben geleerd en wat verschillende typen regisseurs doen. Denk hierbij aan meercameraregisseurs van grote studioprogramma’s, documentairemakers of filmregisseurs. Dit blok heeft raakvlakken met redactie en techniek.

Format & concept

In dit blok leer je wat een format is, hoe een format tot stand komt en waar je op moet letten als je zelf een format gaat ontwikkelen. Iedereen zal een eigen format gaan ontwikkelen onder begeleiding van professionele formatontwikkelaars.

Productie

Als (junior) producer of productieleider ben je de spin in het web bij de voorbereiding van producties, campagnes of televisieprogramma’s. Tijdens de opleiding wordt met name aandacht besteed aan creatief- /praktisch denken, leidinggeven en delegeren, kennis over de audiovisuele branche en de cultuur. We leren je organiseren en coördineren van draaidagen, events en opnames. We besteden aandacht aan planningen en de toegekende budgetten per productie.

Redactie & verslaggeving

Een redacteur is verantwoordelijk voor de inhoud van een programma of productie. Denk hierbij aan het bedenken van items, gasten voor een talkshow benaderen en research plegen om interessante mensen of invalshoeken te ontdekken. Als redacteur is het belangrijk om goed te weten welke informatie voor het programma belangrijk is en ook moet je jouw idee kunnen verdedigen bij de eindredacteur. In dit blok krijg je onder andere les over interviewtechnieken en het filteren van informatie.

Presentatie

Hoewel presenteren wellicht niet voor iedereen is weggelegd zal iedereen met een presentator te maken krijgen. In dit blok leer je waar een goede presentator/ verslaggever aan moet voldoen en krijgt iedereen een presentatiecursus van een gerenommeerde presentatiecoach.

Techniek

Het technisch blok zal bestaan uit een basis cameravoering met een stevig fundament aan beeld- en kunstgeschiedenis. Je leert niet  alleen zozeer waar de knoppen zitten, maar vooral te beredeneren waarom je een beeld maakt en hoe je daarmee een verhaal vertelt.