De opleiding

TV Academy is dé springplank voor jonge mediamakers. De TVA biedt nieuw talent een podium en laat ze samenwerken met de top van de Nederlandse creatieve industrie. Zonder winstoogmerk werken betrokken partijen en personen aan een opleidingsvorm waarin passie voor het vak centraal staat. Door kennisoverdracht tussen ervaren coaches en nieuw talent brengen we oude en nieuwe generaties bij elkaar om tot nieuwe creatieve ontwikkelingen te komen. TV Academy richt zich op alle disciplines van concept tot uitvoering. Afgelopen jaren is TV Academy samenwerkingen aangegaan met onder andere RTL Late Night, Linda.TV, AVROTROS en Youtube Nederland om zo nieuw talent een podium te bieden.

Coaches

De talenten worden bijgestaan door de beste makers uit het mediavak die zelf nog met beide benen in het werkveld staan. De talenten krijgen masterclasses van o.a. documentairemaker Sophie Dros (o.a. Genderbende, King of The Cruise), Eric van Stade (directeur AVROTROS), Geertje Hoek (managing director content, Talpa), presentatiecoach Simone van den Ende (van o.a Chantal Jansen en Linda de Mol), directeur radio (538, Q-music, Radio10, Veronica en Skyradio) Mark Adriani en presentator Carlo Boszhard. De groep wordt wekelijks begeleid door het vaste tva team Jules de Keiser, David van Leijenhorst en Kiek Oudelaar. Bekijk hier een overzicht van alle coaches.

Het traject

TV Academy stelt elk jaar een club samen van jonge creatieve mediamakers die 8 maanden lang worden gecoacht door de beste mensen uit het mediavak. Van televisie tot documentaire en van film tot online. Acht maanden lang is er op dinsdag een lesdag op aanvulling van je stage, werk, of als start van een carrière in het mediavak. Daarnaast ben je gemiddeld 1 dag per week bezig met opdrachten ter verdieping.

Jonge makers

Bij de toelating wordt gekeken naar creativiteit en vernieuwing. TV Academy zoekt aanstormende makers die gepassioneerd al hun energie willen steken in het mediavak. Het traject vergt een houding van volledige toewijding en creativiteit. Aangenomen talent wordt persoonlijk begeleid door de coaches, en in de gaten gehouden door de personen en bedrijven uit het vakgebied. Hoewel de opleiding zich richt op MBO-, HBO-, en WO-studenten worden ook jongeren toegelaten die reeds stappen in het vak hebben gezet maar door willen groeien.

Toelating

De selectie voor het nieuw seizoen vindt plaats van januari tot juni. Er vinden drie rondes plaats om het nieuwe seizoen samen te stellen. Een eenmalige bijdrage van 700 euro wordt gevraagd bij aanname op de Academy voor onkosten tijdens het jaar. Creatieve mediamakers kunnen zich hier aanmelden.