Partners

Samenwerkingen

Vrienden

Partners TV Academy

ITV STUDIOS NETHERLANDS
ITV Studios Netherlands is de Nederlandse productietak van het Britse mediabedrijf ITV Studios. ITV Studios omvat 60 productie labels in welgeteld 13 landen. Als een van de grootste productiehuizen van Nederland zijn wij een plek waar creatieve, ondernemende en bevlogen makers werken aan content in alle mogelijke genres en voor elk platform. Wij willen inspireren en doen dat zowel in de organisatie als ver daarbuiten. Met programma’s zoals The voice of Holland, Het Perfecte Plaatje, Oh wat een Jaar, Love Island, Oogappels, Beat The Champions, Married at First Sight en nog veel meer weten we miljoenen mensen te raken.

BANIJAY BENELUXE
Banijay Benelux is de thuishaven van verschillende creatieve contentproducenten – EndemolShine Nederland, SimpelZodiak, NL Film, TVBV, Totem Media, Southfields, Zodiak Belgium en talent & brand agency Blockbuster Media. Samen met zenders, omroepen, streamers, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties ontwikkelt, creëert en distribueert het bedrijf videocontent in alle denkbare genres en voor elk platform. Van ijzersterk drama, soap, journalistieke programma’s en talkshows tot films, gameshows, groot amusement, adventure en reality. Met als belangrijkste (inter)nationale merken Big Brother, Penoza, Expeditie Robinson, Op1, Miljoenenjacht, Hunted, Temptation Island, GTST, All You Need is Love, Commando’s, de Vlaamse soap Familie en Liefde voor Muziek en de YouTube-hits Legends of Gaming, Locked Out en Vakkenvullers. Als meest complete sportproducent ontwikkelt, produceert en registreert het bedrijf tal van sport gerelateerde programma en documentaires. Gebouwd op onafhankelijkheid, creatieve vrijheid, ondernemerschap en commercieel inzicht opereert het bedrijf – opgericht in augustus 2020 – onder leiding van CEO Peter Lubbers. Banijay Benelux is onderdeel van Banijay: ‘s werelds grootste internationale contentcreatie- en distributiegroep met een eclectische mix van meer dan 120 productiebedrijven in 22 landen en vertegenwoordigt daarmee de meest prestigieuze entertainmentmerken wereldwijd, waaronder MasterChef, Peaky Blinders, Black Mirror, Mr. Bean, Survivor, Wallander, The Kardashians en Extreme Makeover: Home Edition.

TALPA NETWORK
John de Mol richtte in 2017 Talpa Network op, een lokaal Nederlands mediabedrijf, als antwoord op de groeiende macht van de internationale platformen. Talpa Network is een crossmediaal netwerk van platformen bestaande uit: 4 televisiestations, een videodienst, 4 radiozenders, een muziekdienst, social, print en eCommerce.
John de Mol heeft na de verkoop van Talpa Media aan ITV en de daaropvolgende earn-outperiode in 2020 een nieuw bedrijf opgezet, bestaande uit Talpa Entertainment Productions, Talpa Concepts en Talpa Distribution, als nieuwe thuisbasis voor creatieve ontwikkeling, productie en internationale exploitatie. In combinatie met Talpa Network is dit een unieke manier om nieuwe merken op te bouwen en versneld naar de Nederlandse markt te brengen.
John de Mol, voormalig oprichter van Endemol en Talpa Media, is bekend van wereldwijde successen als Big Brother en The Voice. The Voice heeft vier Emmy Awards gewonnen. Zijn laatste bedrijf Talpa Media, opgericht in 2009, werd in 2015 verkocht aan ITV. ITV doopte Talpa Media om tot ITV Studios.

UNITED
Vanaf de oprichting van TVA staat United pal achter onze opleiding door knowhow te delen, facilitair bij te springen kortom door te investeren in nieuw talent binnen de mediawereld. Zoals de dienstverlening in de genen van United zit staan zij ook rotsvast achter de stappen die we met TVA kunnen zetten, met raad en daad maar ook door gewoon wèl de mogelijkheid te bieden aan studenten om een prachtcamera te mogen hanteren of een regiewagen ter beschikking te krijgen om een grote productie op te zetten en te leren. Mede door de samenwerking met UNITED CAMJOE ontstaan er in kleine en grote producties samenwerkingen waardoor studenten ook door kunnen stromen naar een vaste positie als camera/journalist/editer.

MEDIACOLLEGE
TVAcademy is een partner van het Mediacollege Amsterdam. Door een doorstroom te maken voor excellente studenten van MA naar de TVAcademy werken we samen aan verbetering van kwaliteit van het MBO-onderwijs. Door MBO-jongeren samen te laten studeren met jongeren uit andere opleidingen (HBO en WO) worden ervaringen gedeeld en wordt op de vloer ontdekt dat media enkel gemaakt kan worden door gebruik te maken van elkaars talenten. De komende jaren zal de samenwerking met MA intensiveren om ook samen mogelijkheden te gaan onderzoeken naar nieuwe vormen van onderwijs. MA is een trouw partner waar we enorm trots op zijn.

Academy Pictures

Academy Pictures is het productiehuis van de TV Academy.  In het bedrijf wordt gewerkt door jonge makers die opgegroeid zijn in de online mediawereld. We verbinden deze makers met ervaren mensen uit het televisievak.

Academy Pictures ontwikkelt en produceert (crossmediale) concepten en campagnes voor online en televisie, waaronder tv-programma’s, online series,  campagnes, commercials en event-televisie.

Academy Pictures biedt kansen voor een unieke stageplek of baan als start van je carrière. Talentvolle studenten worden uitgedaagd om te werken aan hun persoonlijke en professionele groei onder begeleiding van ervaren media makers. Meer weten? Check academypictures.nl