TV Academy start samenwerking met The Colourful Media Institute

7 augustus, 2023

Diversiteit, samenwerkingen, meer creativiteit en optimale kansen voor jong talent 

September 2023 start het twaalfde studiejaar van TV Academy. Naast de samenwerking met onze mediapartners ITV Studios Netherlands, Talpa, IDTV en Fremantle Netherlands krijgen wij vanaf dit studiejaar advies van The Colourful Media Institute.

Er is te weinig diversiteit in de media. We zien nog steeds een witte media-industrie met (gelukkig) wel steeds meer aandacht voor diversiteit. TV Academy zoekt al jaren naar talenten met uiteenlopende achtergronden en daar gaan we nog een tandje in bijzetten. De komende jaren starten wij daarom een samenwerking met The Colourful Media Institute, een kenniscentrum dat binnen de media een sterke partner moet gaan worden om diversiteit te stimuleren.

Jongeren uit deze uiteenlopende doelgroepen worden specifiek uitgenodigd om hun skills in te zetten en geselecteerd te worden voor een jaar op TV Academy. De komende jaren zullen wij naar aanleiding van deze samenwerking hopelijk een nog kleurrijkere en diversere opleiding te worden waardoor de media-industrie een evenwichtiger beeld zal krijgen van onze samenleving.

Voor meer informatie over de opleiding en onze samenwerkingen: info@tvacademy.nl