Talpa Social x TV Academy

Talpa Social

Talpa Social vertegenwoordigt de grootste content creators van Nederland en wordt gekenmerkt door haar expertise op het gebied van social media. Zij helpen hun talenten een professionele carrière op te bouwen, verbinden hen aan merken én begeleiden dit gehele proces. En TV Academy werkt met Talpa Social samen!

Talpa Social x TV Academy

In blok 1, aan het begin van het jaar, werden de TVA studenten meteen in het diepe gegooid. In dit blok gaf Talpa Social de opdracht om content te bedenken voor het YouTube-kanaal New Wave. De briefing was als volgt:

Bedenk een videoconcept voor het New Wave-kanaal welke als videoreeks op dit kanaal gepubliceerd kunnen worden. Het te bereiken publiek is tussen de 14 en 24 jaar oud en is o.a. geïnteresseerd in muziek, kleding en urban sports. Het concept moet de New Wave boodschap ‘dromen, durven, doen’ overbrengen.

Makers en winnaar

De studenten werkten in groepen van ca. 5 TVA’ers aan een uitwerking van deze briefing. Uiteindelijk presenteerden zij hun concepten aan de hand van een pitch en twee video’s die zij voor het kanaal als voorbeeld voor het kanaal produceerden. Dit betekende: brainstormen, taak verdelen, samenwerken, draaien, presenteren, editen en pitchen.

De jury van Talpa Social koos in 2019 het concept “Tanden Poetsen Met” als winnaar van dit project.

Talpa Social is ontstaan vanuit het in 2012 opgerichte Social1nfluencers, wat sinds 2018 volledig onderdeel is van Talpa Network.